Stilstaan bij wat je beweegt


Stel je voor, je loopt in de natuur, in de weide omtrek zie je bergen, meren, een rivier en enkel een smal kronkelend pad dat je verder voert. Je hoort twee vogels roepen om aandacht, de wind blaast fel in je gezicht en je voelt een zonnestraal die probeert door het wolkendek te schijnen. Met elke stap die je zet raakt je hoofd leger en voel je je voeten en benen die je brengen waar je wilt zijn.


Voorbereiding


De trail wordt in Nederland voorbereid tijdens een informele bijeenkomst met de groep waarbij er aandacht is voor de doelen en intenties en uiteraard voor de praktische zaken. Je ontmoet de andere deelnemers en ervaar direct al de sfeer en uitgangspunten van de trail.


De trail


We lopen een aantal dagen in de natuur met een groep van 6 à 7 deelnemers, zonder andere mensen in de nabije omtrek. Zonder afleiding van telefoon en horloge wisselen we wandelingen in stilte af met gesprekken in de groep en onderling. We slapen in eenvoudige berghutten en zorgen voor ons eigen eten en drinken.

Het programma is gebaseerd op de vernieuwende U-theorie van Otto Sharmer. In de basis is deze theorie heel eenvoudig. Om tot nieuwe inzichten en oplossingen van bestaande uitdagingen en vragen te komen is het nodig je open te stellen voor verschillende perspectieven, voor anderen, voor je eigen angsten om uiteindelijk te ervaren en te kunnen benoemen wat jij echt het allerbelangrijkste vindt en wat jou bron van energie is. Op basis hiervan is het belangrijk om te bedenken en te bespreken welke experimenten je wilt aangaan en wie en wat je hiervoor nodig hebt om het daadwerkelijk te realiseren.

Hier is tijd, rust, en focus voor nodig, en ook anderen die je inspireren en verder helpen. En dit is nu precies wat je jezelf geeft bij deelname aan deze trail.


Na terugkomst


Landingsgesprek en reunie

Vier tot zes weken na terugkomst komen we weer als groep bijeen om inzichten, ervaringen, en vragen te delen en te bespreken.

Iedereen beleeft de trail op een eigen wijze en ook de manier om inzichten en ideeen te vertalen naar je dagelijkse agenda is voor iedereen anders. In het dagelijkse en veelal drukke leven wordt je wederom met ontelbaar veel verschillende situaties en afleidingen geconfronteerd, en blijkt iedereen een eigen en telkens terugkerende voorkeursstijl te hebben om hier mee om te gaan.

Inzicht in de manier waarop je omgaat met de ontwikkelingen om je heen, en in de manier waarop je dit doet wanneer de druk flink toeneemt is cruciaal voor het daadwerkelijk realiseren van je ideeen en voorgenomen acties tijdens de trail. Je krijgt daarom de mogelijkheid om hier middels een drijfveren-profiel inzicht in te krijgen. We gebruiken hier het bijzonder effectieve en overzichtelijke ManagementDrives voor. Tijdens een persoonlijk landingsgesprek vormt jou eigen profiel de basis voor een plan van aanpak voor de komende 100 dagen. Lees hier mee over Management Drives

100 dagenplan

Direct na terugkomst zijn je ervaringen, gevoelens en ideeen nog vers en top of mind. Hier willen we graag gebruik van maken zodat de kans zo groot mogelijk wordt dat je daadwerkelijk gaat doen wat je wilt gaan doen. Samen met jou bespreken wat de meest effectieve manier is om de komende 100 dagen daadwerkelijk te bereiken wat je belangrijk vindt. Je schrijft een trailrapport inclusief je doelen en acties en krijgt van ons de mogelijkheid een app te gebruiken om deze doelen en acties te plannen in de tijd. Je kan via de app jezelf reminders sturen en scores geven, en ons om feedback vragen. Op deze manier genereer je zelf aandacht voor de belangrijke zaken in je leven. Lees hier mee over de mogelijheden van de app

12 maanden aandacht en inspiratie

Tenslotte, krijg je de eerste 10 maanden na terugkomst in Nederland elke 2 maand een vraag, reminder of artikel toegestuurd via email die je aandacht weer richt op het realiseren van je doelen. En organiseren we na 12 maanden een "jaar-reunie" met je eigen groep om te bespreken wat er met je is gebeurt sinds de trail.